Hem

Musik är ett underbart sätt att höja sig över vardagen och öppna själens fönster...

Att ha med musik som en del av livet berikar oerhört!

Att spela skall vara givande – och för att det skall bli det behövs en teknisk grund, notläsning, kunskap om musikalisk gestaltning, musikteori, scenisk träning osv. De här områdena ses dock inte som huvudsaken utan är bara hjälpmedel för att nå musiken i sig. Det är så vi arbetar.

Våra instrument är violin, viola, cello och piano.

Alla åldrar: både barn, ungdomar, vuxna och pensionärer går hos oss. Det är aldrig för sent att börja spela!

Alla nivåer: från grundläggande notläsning och teknisk färdighet till studium av verk av de stora mästarna. Vi har såväl nybörjarkurser som förberedande kurser till musikhögskolan.

Vi vill ge ett gott hantverk som dessutom ger möjlighet att spela tillsammans med andra så tidigt som möjligt, om man vill det.

Undervisningen läggs upp utifrån var och ens egna målsättningar och förutsättningar. Den som vill utveckla sitt spel under lugna former och den som vill satsa hårdare är lika välkommen!

Omfattningen är vanligtvis en lektion om 30-45 min i veckan för barn och 1 tim varannan vecka alt. 45 min per vecka för vuxna. Stor flexibilitet finns för den med särskilda önskemål.

I kurserna för barn och ungdomar ingår dessutom grupplektioner fyra gånger per termin, där man övar att spela för varandra och har olika gemensamma musikaliska aktiviteter.

© Engers Musikinstitut 2023